Direct contact

Wij verwijderen de eikenprocessierups

en voeren deze kosteloos af

De lastige en schadelijke eikenproccesie rups heeft zich inmiddels over heel Nederland verspreid. Vanwege het extreem warme en drukkende weer van de afgelopen tijd is de overlast dit jaar weer extreem. De rupsen zitten niet langer meer op één nest in één boom, maar verspreiden zich met meerdere nesten langs wegen, fietspaden en helaas ook in uw tuin!

De rups is niet te bestrijden, het is enkel mogelijk om de overlast beheersbaar te maken en te houden. Het in aanraking komen met de haren van de rups kan leiden tot allergische reacties, brandwonden, zwellingen, rode ogen en verschrikkelijke jeuk. Het is daarom belangrijk dat bij het verwijderen alle haren worden verwijderd, deze blijven namelijk tot ruim 8 jaar actief!

Maak een afspraak

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een definitieve afspraak.

Hoe herkent u de rups

U herkent de rups aan zijn grijze kleur met witte haren. De rupsen leven vrijwel altijd in groepen en verplaatsen zich s avonds of 's ochtends vroeg. Sinds enkele jaren wordt de rups ook in andere bomen dan eikenbomen gespot. Ondanks dat de rups alleen in juni/juli wordt gespot, blijven de haren vaak achter in het nest. Deze haren kunnen tot 8 jaar na dato nog voor irritaties zorgen, het is dus belangrijk dat het nest zorgvuldig verwijderdt wordt. 

eikenprocessierups bestrijding eikenprocessierups

Wat kunt u zelf doen

Wanneer u de rups heeft gespot schakel altijd een professional in en blijf zoveel mogelijk uit de buurt van de rups.

Indien u aanraking bent gekomen met de haren van de rups kunt u het volgende doen om irriatie te voorkomen: 

  • Op de huid: Neem een stuk duc-tape en plak dit op plek waar u denkt dat de haren zitten. Verwijder vervolgens de duc-tape, vouw het dubbel en gooi het in de afval container. Herhaal dit een aantal keer. Was vervolgens de huid grondig met een huidvriendelijke zeep. 
  • In de ogen of luchtwegen: neem direct contact op met een huisarts 

 

Recensies

4 reactie(s)

Klik hier om uw ervaring te delen

2016.06.07 Auteur Wim Zwolle
Keurige dienstverlening!
2016.04.12 Auteur Jos
2 jaar geleden voor het eerst door Groenrecycling Rouveen laten verwijderen en vanaf de 1e keer zeer content. Jongens hebben er een goede kijk op en beschikken over goed én verzorgd materiaal.
Auteur Henk en Nina
Hoi,

Bedankt voor de snelle service, netjes!

Groetjes, Henk en Nina
Auteur Fam. vd Berg
Het was een lastige plek maar de jongens konden er goed me omgaan en hebben alles weg gehaald.

Mvg. J. vd Berg
Eikenprocessierups verwijderen

Direct contact

Werkwijze

Met onze hoogwerkers kunnen wij uw hele boom inspecteren op de eikenproeciessierups en vervolgens zullen wij deze met onze speciale eikenprocessierups zuiger verwijderen. Met de mobiele installaties kunnen wij ook uw tuinmeubelen reinigen van eventuele haren of eikenprocessierupsen. Uiteraard doen wij tijdens ons bezoek een grondige inspectie in uw tuin.