Essenziekte: direct contact

De essenziekte breekt door

Voorkom gevaarlijke situatie's zoals vallende takken

De vervelende en gevaarlijke essenziekte heeft zich inmiddels over bijna heel Nederland verspreid. Deze prachtige inlandse boom wordt geplaagd door een vervelende schimmel genaamd Chalara Fraxinea. Deze schimmel komt uit het Noordoosten van Europa en is sinds 2010 in ons land. Doordat de es veel langs wegen en lanen staat kunnen vallende takken tot gevaarlijke situatie's leiden. Met speciale snoei- en klim teams inspecteren wij de essen zorgvuldig en zorgen dat de gevaarlijke takken worden gesnoeid. In enkele gevallen is zelfs nodig om de gehele boom te kappen, ook dit kunnen wij voor u verzorgen.

 

Essen ziekte

De bladeren van de essen beginnen al te vergelen in het voorjaar. Dit zijn de eerste tekenen van de gevreesde en vervelende infectie ziekte. Al na twee jaar kunnen bomen volledig afsterven, vooral jonge bomen blijken gevoelig te zijn. De sporen van de schimmel verspreiden zich via de wind, het hout is geen infectie bron. 

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • Inname van takken/bomen

Waarom bestrijden

De essenziekte kan tot gevaarlijke situaties leiden zoals vallende takken. Met de herfst op komst is het belangrijk alle essen te inspecteren en de besmette essen extra aandacht te geven. Gevaarlijke takken moeten worden gesnoeid zodat deze niet meer op wegen, of in het ergste geval, op mensen kunnen vallen

Laat u informeren over de essenziekte

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een persoonlijk gesprek.

Recensies

1 reactie(s)

Klik hier om uw ervaring te delen

Auteur Gemeente
Groenrecycling Rouveen heeft al onze essen geïnspecteerd en na goed overleg op alle gevaarlijke situaties takken gesnoeid en enkele bomen gekapt. Wij zullen Groenrecycling Rouveen zeker aanbevelen!

Bestrijding essenziekte

Direct contact

Essenziekte bestrijding

Onze aanpak

Wij beschikken over alle benodigde facetten om op een veilige wijze bomen te snoeien:

  • Hoogwerkers
  • Klimmers
  • Telekranen
  • Professionele wegafzetting
  • Vakbekwaam personeel met alle PBM's*

*PBM: Persoonlijke Beschermings Middelen

 

Bomen kappen