Bestrijding Invasieve exoten: direct contact!

Erkende verwerker & bestrijder

Van Japanse Duizendknoop en andere exoten

Japanse duizendknoop bestrijden heet water

Maaien

Handmatig verwijderen doormiddel wortel trekken of maaien. Hiermee wordt de plant uitgeput zal deze uiteindelijk afsterven. Een kostbaar en langdurig traject maar wel effectief. 


 

Meer info? Mail info@grrouveen.nl of bel 0610424836 

Japanse duizendknoop bestrijden

Heetwater

Een natuurlijke bestrijding met heet water. De stam wordt met een speciale exoten lans geinjecteerd heet water water om zo het fotosyntehese project van de plant te verstoren. In 3 jaar tijd circa 97% van de planten verdrongen.

Meer info? Mail info@grrouveen.nl ​of bel 0610424836 

Japanse duizendknoop bestrijden

Staminjectie

Vooraslnog de meeste effectie & efficiënte methode: staminjectie met een chemisch bestrijdingsmiddel. Met onze gecertificeerde injectie spuiten en afgemeten dosering in veel gevallen nog toepasbaar. 

 

Meer info? Mail info@grrouveen.nl ​of bel 0610424836 

Japanse duizendknoop bestrijden ontgraven

Afgraven

Wanneer chemisch niet is toegstaan en er geen tijd is voor een meerjarig bestrijdingstraject is afgraven en verwerken de beste optie. De grond wordt tot aan de wortel afgegraven en naar onze erkende verwerkingslocatie afgevoerd. 

Meer info? Mail info@grrouveen.nl ​of bel 0610424836 

Japanse duizendknoop maaisel

Inname JDK Maaisel

Als erkende verwerker nemen wij het maaisel van de Japanse Duizendknoop in. Deze wordt zorgvuldig verwerkt en 100% gescheiden van ons regulier composteringsproces.

Meer informatie? Mail naar info@grrouveen.nl of bel 0610424836 

Japanse duizendknoop grond storten

Inname grond met JDK

Afgegraven grond met Japanse Duizendknoop kunt u bij ons storten. Neem contact op voor de de stort tarieven en mogelijkheden qua transport. Meer informatie?

Mail naar info@grrouveen.nl ​of bel 0610424836 

De Japanse Duizendknoop

vakkundig, natuurvriendelijk en professioneel verwijderd & vernietigd.

De laatste jaren ondervinden we in Nederland steeds meer overlast van invasieve exoten, zoals de Japanse Duizendknoop, De Reuzenberenklauw en de Grote Waternavel. De bestrijding is een lastige klus, omdat zelfs uit een stukje van 5 cm een wortel kan schieten en dus tot een nieuwe plant kan uit groeien. In goede omstandigheden kunnen planten tot wel 1 meter per 2 weken groeien. Van Reel BV heeft is inmiddels ruim 5 jaar gespecialiseerd in het vakkundig en zo natuurvriendelijk mogelijk verwijderen/bestrijden van deze invasie exoten. 

Japanse Duizenpoot bestrijden

Hoe te herkennen

De Japanse Duizendknoop kenmerkt zich zich als volgt: 

 • Donker rode/groene wortels en hol van binnen
 • Hartvormige bladeren
 • Dikke wortels, tot wel 4 meter lang
 • De plant groeit extreem snel
 • Verwijderen en afvoeren
 • Vakkundig en planmatig

Gekwalificeerde verwerker van:

 • Japanse Duizendknoop
 • Reuzenberenklauw
 • Grote Waternavel
 • Waterteunisbloem
 • Reuzenbalsemien

Voor wie werken wij:

 • Provincies
 • Waterschappen
 • Natuurmonumenten
 • Gemeenten
 • Staatsbosbeheer
 • Particulieren

Laat u informeren over de Japanse Duizendknoop

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op voor een persoonlijk gesprek.

Geheel vrijblijvend advies? Bel direct +31 6 104 248 36

En u heeft direct antwoord op uw vraag

Waarom bestrijden

De Japanse Duizenknoop oogt onschuldig maar heeft een vervelende eigenschap. De plant is zo sterk dat het instaat is ander groen te verstikken en volledig te overwoekeren. Haar wortels zijn sterk en kunnen meterslang worden, waardoor zij schade kunnen veroorzaken aan uw fundering of ondergrondse leidingen. Daarnaast is het een enorme bedreiding voor dijken, belangrijk is dus dat zowel particulieren als overheden de plant gezamenlijk bestrijden!

Het onkruid plant zich razendsnel voort waardoor in korte tijd een enorme ravage kan ontstaan. Belangrijk is dat deze op de juiste wijze en vooral volledig wordt verwijderd. De afgelopen jaren zijn hier veel fouten in gemaakt waardoor de Japanse Duizenknoop de afgelopen jaren zich flink heeft kunnen vermenigvuldigen. 

Recensies

1 reactie(s)

Klik hier om uw ervaring te delen

Auteur Dhr. B.J. Den Braven
Netjes werk geleverd door Van Reel BV. Vakkundig te werk, en staan voor hun vak. Schakelen snellen en lossen alles goed op. Prima!

Direct contact

Hoe te bestrijden

De Japanse duizendknoop is moeilijk te bestrijden, omdat het een enorm sterke plant is die ook vrij gemakkelijk wortel schiet. Belangrijk is dat de plant volledig wordt afgevoerd en wordt vernietigd, om verdere voorplanting te voorkomen. Hieronder worden 3 vormen van bestrijden beschreven. Welke bestrijdingsmethode moet worden toepepast hangt volledig af van de omstandigheden. Belangrijk is dat, afgezien van de gekozen bestrijdignsmethode, het principe planmatig, doelmatig en regelmatig wordt uitgevoerd.

Bestrijdingsmethoden: 

 • Maaien
  De plant consequent afmaaien en het maaisel afvoeren en vernietigen. Hiermee wordt de plant uitgeput. Op onze recyclingslocaties beschikken wij over speciale opslag locaties en technieken om te wortel te vernietigen.
 • Afgraven
  De grond inclusief alle wortels afgraven. Vervolgens de grond zeven en de wortels vernietigen, of de grond in anti-wortelvlies begraven zodat de wortel stikt. 
 • Bestrijdingsmiddel
  In uiterst extreem situaties waar een rigoreuze aanpak gewenst is passen wij ook een bestrijdingsmiddel toe. Dit doen wij echter alleen wanneer het echt nodig is, omdat streven is om altijd duurzaam en natuurvriendelijk te werk te gaan. 

In de media: